Ga terug

Verse groene pesto

Voorbereidingstijd 10 min

Equipment

  • BBRAND blender

Ingrediënten
  

  • 30 gram pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 6 eetlepels virgin olijfolie (Meer indien nodig)
  • 40 gram basilicum

Instructies
 

  • Begin met het roosteren van de pijnboompitten. Dit is een belangrijke stap; door deze manier geef je smaak aan de pijnboompitten. Kijk uit dat de pijnboompitten niet verbranden!
  • Pak de BBRAND blender erbij en voeg als eerste de olijfolie toe.
  • Pluk de verse basilicum en voeg dit toe aan de BBRAND blender.
  • Blend de twee ingredienten voor ongeveer 20 seconden.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit toe aan de BBRAND blender. (Hou 1/3 apart voor een grove structuur)
  • Blend de ingredienten nogmaals voor 20 seconden.
  • Voeg de pijnboompitten toe en blend het geheel voor ca. één minuut. (Hou 1/3 apart voor een grove structuur)
  • Voeg extra olijfolie toe indien nodig.
  • Voeg (indien nodig) versgemalen peper toe. Enjoy!