Gang Bijgerecht, Dessert, lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Ingrediënten
2eetlepelscacao poeder
5 á 6 eetlepelsolijfolie (of andere olie)
2theelepelsrode kleurstof
3eieren
200milliliterkarnemelk (of melk met een paar druppels citroen)
4eetlepelsvanille suiker
225gramzelfrijzend bakmeel
snufjezout
Vanille roomkaas topping
120grampoedersuiker
150gramroomkaas
1zakjevanille suiker
Fruit
handjevolfruit naar smaakKijk voor extra suggesties bij de koolhydraat beperkte wafels op dezelfde pagina.
Instructies
Verwarm je wafelijzer voor.
Voeg alle natte ingrediënten samen in een kom. Mix het met een garde.
Voeg alle droge ingrediënten in een kom (of op je werkplaats als een kommetje; gevormd als een ring) en voeg hierbij (voorzichtig) de natte ingrediënten mix.
Voeg een heel klein beetje olie aan het wafelijzer en sluit éénmaal het wafelijzer open & dicht.
Voeg ander halve jus lepel toe aan het wafelijzer.
Verwarm ondertussen de roomkaas ingrediënten op een middelmatig vuur en drizzel dit later over de wafels.
Laat het wafelijzer voor circa 1 á 2 min met rust, zodat de buitenkant van het deeg kan garen.
Zodra de wafel los komt van het wafelijzer, bak je de wafel nog voor ongeveer 30 seconden.