Ga terug

Gepekelde uien

Ingrediënten
  

  • 5 rode uien
  • 100 milliliter appelazijn
  • 100 milliliter wijnazijn
  • 100 milliliter azijn
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 tenen knoflook
  • 400 milliliter gekookt water

Optioneel

  • 1 steranijs
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 4 jeneverbessen
  • 2 kardemom
  • 1 kruidnagel

Instructies
 

  • Begin met het desinfecteren van je weckpot.
  • Snij de knoflook in plakjes en de uien in ringen.
  • Voeg in de weckpot eerst een laag met de suiker.
  • Voeg hierbij de verschillende azijnen toe. Eventueel kan je één soort azijn gebruiken. Varieer hier en daar. Als ik één van de azijnen niet in huis heb, gebruik ik de overige twee.
  • Voeg hierbij de uienringen en gesneden knoflook toe.
  • Schenk het kokende water in de pot.
  • Voeg hierbij de kruidenmix naar smaak.
  • Zorg dat de rand van de weckpot goed schoon is en verzegel de pot.
  • Zet de pot op zijn kop voor minimaal een dag.