Begin met het roosteren van de paprika's. Zorg ervoor dat alle paprika's volledig zijn verbrand.
Plaats tegelijkertijd een pan met de blokjes bouillon op het vuur waarin je geroosterde paprika's kunt koken voor extra smaak.
Nadat de peper is geroosterd, voeg je hem in de pan en laat je de bouillon 20 minuten op laag vuur sudderen.
Voeg de in dunne plakjes gesneden uien toe in een andere koekenpan en bak ongeveer voor 5 minuten.
Bak kort de fijngesneden knoflook mee
Voeg in dunne plakjes gesneden tomaten toe en sudder het gerecht voor ongeveer 20 min.
Voeg naar smaak azijn, peper & zout toe.
Brand de grove kruiden aan voor ca. 5 min in een andere, droge pan.
Pak een blender bij de hand en voeg hierin de bouillon met pepers, één kop van de tomatensaus, de grove en overige kruiden en de chipotle toe aan de blender.
Mix het geheel met een theedoek op de deksel om een knal te voorkomen.
Kruid het vlees met zout & peper.
Voeg olie in een schone pan en voeg hierin het vlees.
Voeg hierbij de saus uit de blender en de tomaten/uiensaus.
Mix het geheel goed en voeg naar wens extra verse kruiden toe & chipotle.
Sluit de pan voor ca. 4 uur en roer afentoe door de pan. Voeg als laatste een eetlepel honing toe.
Zodra je het gerecht bereid als stoof; voeg 200 ml extra boullion toe. Eet dit met verse ingredienten zoals mais, avocado en gepekelde uien.