Ga terug

Deluxe broodjes Pain d'Ardenne

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten
  

  • 100 gram Pain d'Ardenne
  • 1 Voorgebakken ciabatta
  • 50 gram knoflook olijven
  • 30 gram gesneden jalapeño
  • 50 gram geschaafde Old Amsterdam 48+
  • 100 gram gesneden ijsbergsla
  • 30 gram rucola
  • 50 milliliter Cremacetto balsamico creme
  • 8 cherry tomaatjes Het liefst uit eigen tuin
  • 4 eetlepels knoflookolie

Truffelmayonaise

  • 10 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 5 eetlepels truffelolie
  • Gemalen truffel
  • Zout & peper

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 200 ℃.
  • Begin met de truffelmayonaise. Voeg alle natte ingrediënten samen in een kom en voeg de gemalen truffel toe. Maak de saus af met zout & peper naar smaak. Tip: Geschaafde truffel is te koop bij verschillende webshops of gebruik echte truffels. Truffels zijn best prijzig en ongeveer maar 10 dagen houdbaar. Mijn voorkeur voor bij dit snelle en makkelijke gerecht is daarom, de geschaafde truffel.
  • Snij een paar plakken van de voorgebakken ciabatta.
  • Wrijf de bovenkant van de gesneden ciabatta's in met knoflookolie. Gebruik hiervoor je vingertoppen of een kwastje.
  • Zet de ciabatta's op een rooster in de oven voor ongeveer 4 á 5 min. De bedoeling is dat de knoflookolie in de broodjes trekt en de binnenkant van de broodjes (het witte deeg) licht goudbruin wordt.
  • Zodra de broodjes klaar zijn kan je gelijk beginnen met beleggen. Beleg de ciabatta's met een laagje truffelmayonaise en verdeel hierover de ijsbergsla
  • Leg hierop de Pain d'Ardenne en verdeel de overige toppings over de broodjes.
  • Swirl de balsamico cremaceto over de broodjes. Ik zou zeggen: Eetsmakelijk!