Go Back

Som Tam; Thaise papajasalade

Gang Bijgerecht
Keuken Thais

Ingrediënten

  • 1 Groene onrijpe papaja
  • 1 wortel in dunne julienne
  • 1 handjevol mix van geroosterde pistache noten en pinda's
  • 1/2 tomaat in blokjes
  • 2 sperziebonen
  • 1 eetlepel Knoflook kiemzaad (Als je erg veel van knoflook houdt, zoals ik.)
  • 4 Partjes limoen

Dressing

  • 2 sperziebonen
  • 2 eetlepels gedroogde garnalen pasta
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 tomaat
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 Rawits peppertjes Als je niet van pittig eten houdt, gebruik 1/2 Rawit.

Instructies

  • Schil en snij de papaja in Julienne
  • Begin met de dressing. Meng alle gesneden ingrediënten voor de dressing in een vijzel samen met de vissaus, limoensap en garnalen pasta.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade in een mooie schaal en verdeel hierover de dressing. De salade blijft ongeveer één dag in de koelkast (met de dresssing er overheen) lekker knapperig en 2 dagen houdbaar.
  • Voeg als finishing touch de gesneden limoen partjes toe.