Ga terug

Poke Bowl salade

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Salade
Keuken Oosters

Ingrediënten
  

  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 Kipfilet
  • 2 wortels
  • 1/2 courgette
  • 1 krop ijsberg sla of andere sla. Ik hou van de crunch voor dit recept.

Bakgroente saus

  • 2 eetlepels balsamico
  • 2 eetlepels japanse sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 knoflookteen
  • 2 theelepels djahé
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Salade dressing

  • 2 eetlepels japanse sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels Djahé
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels sesamzaadjes

Instructies
 

  • Begin met het snijden van alle groentes op de manier zoals jij het wilt. Voeg aan de gesneden avocado wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Bereid vast de sladressing en zet deze aan de kant. Je gaat in totaal 2 sausjes maken.
  • Begin bereiden sausje nummer 2; het roerbak sausje voor de groente. Meng hiervoor alle ingrediënten (zoals hierboven beschreven bij de ingrediënten).
  • Zet een grill pan op het vuur en rooster de groente zonder enige olie of vet in de pan voor ongeveer 1 á 2 min op middelmatig vuur.
  • Voeg de saus toe en laat het sudderen voor ongeveer 5 minuten; zodat de paprika knapperig blijft en de aubergine goed de saus heeft opgenomen.
  • Schud de groentes uit boven de pan en voeg de kip toe in de overige warme saus. Laat dit sudderen (voor ongeveer 10 min) terwijl je het bord gaat opdienen.
  • Snij en was de sla naar keuze. Voeg dit in een schaal.
  • Verdeel over de sla de gesneden groentes.
  • Haal de kip uit de pan en snij deze in julienne van ongeveer 1 cm breed.
  • Verdeel de kip over het midden van je salade en zet de eigengemaakte dressing er naast. Waarom hou ik de dressing apart? Op deze manier hoef je het gerecht niet per direct te nuttigen en blijft de sla lekker knapperig. Het is ongeveer één dag houdbaar in de koelkast, so enjoy!