Ga terug

Sea food boil BBQ

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Keuken barbeque
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 biologische kreeft
  • 225 gram biologische garnalen
  • 500 gram gepaneerde & gefrituurde inktvisringen of uienringen
  • 1 kilo aardappels
  • 2 maïskolven
  • 125 gram kruidenboter
  • 1 knoflookbol

Kruiden

  • 1 handje vol verse kruiden zoals dille, tijm, peterselie & basilicum
  • 4 eetlepels old bay of cajun kruiden
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 2 eetlepels uien poeder
  • 1 eetlepel cayennepeper poeder

Instructies
 

  • Voeg alle kruiden samen en kruid hier in de garnalen, zet dit aan de kant.
  • Frituur zo nodig de inktvisringen.
  • Snij de knoflookbol doormidden en leg deze aan de kant.
  • Snij de aardappels en mais in vieren. Kook deze 'al denté' samen met wat zout.
  • Kook de kreeft zoals de verpakking of leverancier aangeeft en verdeel deze in vieren.
  • Zet de Barbecue of oven aan ( 200 ℃)
  • Leg vier aluminium pakketjes klaar. Gebruik voor elk pakketje twee stroken van ongeveer 30 centimeter.
  • Verdeel op de aluminium pakketjes de kreeft, gekookte aardappels, garnalen, mais en gehalveerde knoflookbol. Als extra touch kan je wat extra cajun/old bay kruiden strooien over het geheel.
  • Verdeel de kruidenboter in gelijkmatige hoeveelheden over de pakketjes.
  • Verdeel de helft van de verse kruiden.
  • Vouw de pakketjes dicht en plaats deze op de barbecue/oven voor ongeveer 25 min.

Finishing touch

  • Zodra je sea food boil pakketjes bijna gaar; zijn dek je te tafel en plaats je op elk bord een pakketje.
  • Vouw de pakketjes half open en voeg hierbij de gefrituurde inktvisringen. Door de warmte zullen de inktvisringen genoeg verhit worden.
  • Voeg als laatste de overgebleven verse kruiden toe en tast toe!