4blokjesbevroren passievrucht of één passievruchtBevroren passievrucht gekocht de ah.
25gramvanillesuiker
45gramsuiker
2 1/2eieren
70gramongezouten boter
Taartbodem
20gramvanille suiker
60gramsuiker
160gramboter
225grambloem
1/2ei
1/2theelepelzout
Instructies
Taartbodem
Verwarm de oven voor op 190°C.
Voeg alle ingredienten samen in een kom en kneed tot een mooi deeg.
Vet de bakblikken in.
Verdeel het deeg in bolletjes van 6 st. voor kleine taartjes en druk deze plat. Bij een groot taartblik, rol je het deeg uit en verdeel je het over de taartbodem.
Bak het deeg blind voor 15 min bij kleine taartjes en 30 min bij een grote taart. Gebruik hierbij een blinde bakvulling, zoals rijst.
Laat de taartbodem(s) afkoelen.
Cheesecake
Voeg alle ingredienten samen en mix het beslag.
Vul de taartbodem(s) met het beslag en plaats deze in de oven. Bij kleine taartbodems gaan de cheesecakes voor 20-25 min de oven. Bij een grootte taartbodem, 30-35 min. Beide op 180°C.
Toppings
De topping die ik gebruikt heb, zijn eetbare bloemen met bosvruchten en een beetje passievrucht voor een extra zuurtje. Je kan varieren met bijvoorbeeld aardbeien, kiwis, chocola of andere vruchten.