Ga terug

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 2 uur
Gang Dessert

Ingrediënten
  

Cheesecake

  • 200 gram roomkaas
  • 180 gram griekse yoghurt
  • 4 blokjes bevroren passievrucht of één passievrucht Bevroren passievrucht gekocht de ah.
  • 25 gram vanillesuiker
  • 45 gram suiker
  • 2 1/2 eieren
  • 70 gram ongezouten boter

Taartbodem

  • 20 gram vanille suiker
  • 60 gram suiker
  • 160 gram boter
  • 225 gram bloem
  • 1/2 ei
  • 1/2 theelepel zout

Instructies
 

Taartbodem

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Voeg alle ingredienten samen in een kom en kneed tot een mooi deeg.
  • Vet de bakblikken in.
  • Verdeel het deeg in bolletjes van 6 st. voor kleine taartjes en druk deze plat. Bij een groot taartblik, rol je het deeg uit en verdeel je het over de taartbodem.
  • Bak het deeg blind voor 15 min bij kleine taartjes en 30 min bij een grote taart. Gebruik hierbij een blinde bakvulling, zoals rijst.
  • Laat de taartbodem(s) afkoelen.

Cheesecake

  • Voeg alle ingredienten samen en mix het beslag.
  • Vul de taartbodem(s) met het beslag en plaats deze in de oven. Bij kleine taartbodems gaan de cheesecakes voor 20-25 min de oven. Bij een grootte taartbodem, 30-35 min. Beide op 180°C.

Toppings

  • De topping die ik gebruikt heb, zijn eetbare bloemen met bosvruchten en een beetje passievrucht voor een extra zuurtje. Je kan varieren met bijvoorbeeld aardbeien, kiwis, chocola of andere vruchten.