Ga terug

Koolhydraat beperkte bosvruchten cheesecake

5 van 1 stem
Bereidingstijd 1 uur
Gang Appetizer, Nagerecht, Tussendoortje
Porties 8

Ingrediënten
  

Taartbodem

  • 400 gram Steviala amandelmeel
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 4 theelepels vanille extract

Bosvruchten cheesecake

  • 350 milliliter Roomkaas
  • 2 theelepels Vanille extract
  • 30 gram Amandelmeel
  • 240 ml Kokosmelk yoghurt Indien je dit niet kan vinden in de supermarkt, kan je ook normale yoghurt gebruiken.
  • 125 gram Blauwe bessen & aardbeien
  • 70 gram Steviala Ery-Bronze

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175° C

Taartbodem

  • Voeg alle ingrediënten samen voor de taartbodem en kneed het tot een bal.
  • Verdeel het deeg over 8 stukken of gebruik een grote taartbodem van Ø 30 cm.
  • Bak de taartbodem blind voor ongeveer 10 á 15 min en laat deze afkoelen.

Cheesecake

  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom voor de cheesecake.
  • Spatel voorzichtig door het mengsel met een garde. Gebruik geen mixer, vanwege dat de structuur verloren kan gaan en het mengsel té vloeibaar wordt. Het mengsel is, voordat het gebakken wordt, van zichzelf al vloeibaar. Hou hier rekening mee.
  • Verdeel het cheesecake mengsel over de taartbodem(s) en bak de bosvruchten cheesecake voor ongeveer 30 min in de oven. Zorg ervoor, tijdens het bakken, dat de deur van de oven gesloten blijft.
Trefwoord bosvruchten, bosvruchten cheesecake, cheesecake, koolhydraat beperkt