Spoel de ketan rijst met koud water net zolang tot je helder water krijgt. Laat de rijst twee uur lang in koud water rusten.
Kook de rijst volgens instructies van de verpakking (trek tien minuten voor de kooktijd af) samen met de één blikje kokosmelk, twee blaadjes djeroek poeroet (limoenblad), drie eetlepels suiker, snufje zout en vul aan met water.
Hak drie keer in de steel van de sereh en draai de steel in een knoop. Voeg dit ook toe aan de rijst terwijl het kookt.
Zet een wokpan op het vuur en zet hierin je stoommandje.
Voeg de bananen bladeren toe als bedjes aan het stoommandje. Het kan zijn dat je meerdere lagen kan creëren in je stoommandje, maak hier gebruik van. Verdeel de rijst in vier batches.
Voeg een laagje water toe tot de helft van de onderste ring van het stoommandje en breng dit aan de kook.
Verdeel het rijst over de bananen bladeren en laat dit per batch voor ongeveer 15 minuten stomen. Laat de rijst volledig afkoelen terwijl je verder gaat met de rest van de ingrediënten en instructies.
Zet een nieuwe pan met water op het vuur en laat dit koken.
Voeg de kip toe tot het gaar is en pluis de kip. Zet dit aan de kant.
Pak een nieuw pannetje en voeg hierin de kokosmelk en het bouillon blokje. Breng dit langzaam en zachtjes aan de kook. Zet dit aan de kant. Hiermee maak je van je eigen boemboe later een saus.
Begin met het vijzelen/fijnmalen van de boemboe ingrediënten en voeg eventueel een eetlepel zonnebloemolie/kokosolie toe.
Verwarm de resterende olie in een wok en voeg hierin de boemboe voor ongeveer 4 á 5 minuten op een middel matig vuur.
Voeg het mengsel van de kokosmelk en kippen bouillon toe.
Voeg de gepluisde kip toe en bak het mengsel voor ongeveer vijf minuten.