Begin met het maken van jouw eigen kruidenmix. Deze ga je later verdelen en gebruiken op verschillende manieren. Pak een vijzel of een fijne keukenmachine en voeg hierin alle kruiden toe.
Vermaal/vijzel alle kruiden tot een fijne kruidenmix en zet dit apart.
Pak drie verschillende bakjes voor de verschillende fases van het paneren van de Rootzz of Nature jackfruit stukjes.
Voeg in het eerste bakje de helft van de eigen gemaakte kruidenmix toe, samen met de maizena.
Voeg in het tweede bakje het ei en de melk toe en kluts dit door elkaar.
Voeg in het laatste bakje de paneermeel, hennepzaad en de andere helft van de kruiden toe.
Leg bij elk bakje twee vorken neer en zorg dat deze niet met elkaar mengen (droog & nat). Op die manier voorkom je dat je vorken ook een paneerlaagje krijgen.
Begin eerst met één stukje jackfruit en haal deze voorzichtig door alle drie de bakjes. Zodra je het proces door krijgt, kan je er ongeveer vier á vijf tegelijkertijd paneren. Zodra je alles in één keer in de bakjes gooit, zal je achterblijven met één grootte crispy klomp.
Verwarm in een pan een grootte hoeveelheid extra vierge kokosolie. Voor het frituren gebruik ik extra vierge kokosolie of palmolie, vanwege dat er alleen bij deze twee producten (na verhitting) geen schadelijke stoffen vrijkomen. Ook is kokosolie voor het menselijk lichaam heel makkelijk te verteren. Het bevat veel MCT-vetzuren die moleculen bevatten waardoor organen zoals gal, leven & pancreas niet nodig zijn om de kokosolie te verteren.
Leg een aantal stukjes in het vet en bak dit om en om voor circa 2 minuten. Let goed op tijdens het bakken, vanwege dat ze erg snel kunnen verbranden door het hennepzaad. De stukjes hebben geen garing nodig, alleen voor de krokante korst.
Verdeel op de vier tortilla's de yoghurt, salsa & crispy jackfruit stukjes.
Snij de jalapeno en avocado's in chinoise en de rode ui in julienne. Verdeel dit, samen met de koriander/selderij, over de taco's. Enjoy!