Ga terug

Biologische lamsschenkel met lente bokbier

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Slow cooker

Ingrediënten
  

  • 2 biologische lamsschenkels
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gram bospeen
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 33 centiliter lente bokbier
  • 1 kippenbouillon blokje

Instructies
 

  • Bestrooi de biologische lamsschenkels met peper en zout.
  • Verhit de boter in een pan en braad de lamsschenkels rondom bruin.
  • Schil de penen en snij in stukken van circa 2 centimeter breed.
  • Snij de ui in halve manen en de knoflookteentjes in Brunoise.
  • Voeg één eetlepel olijfolie toe aan de slow cooker en voeg hierin alle gesneden groenten en knoflook. Dit dient als bedje voor het vlees, op deze manier kan het vlees niet verbranden.
  • Verkruimel het bouillon blokje boven de slowcooker.
  • Voeg de stroop, laurierblaadjes toe in de slow cooker.
  • Schenk het bockbier erbij en roer door.
  • Leg de lamsschenkels boven op het groenten bedje en doe de deksel op de pan.
  • Zet de slow cooker op de hoogste stand voor ongeveer 4 uurtjes om het vlees goed te laten garen; zodat het uiteindelijk van het bot valt op je bord.