Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Weeg alle ingrediënten af en pak drie verschillende schalen, zorg dat de derde schaal het grootste is; hierin ga je de verschillende mixen samen voegen.
Bekleed een springvorm van 24 cm. Gebruik voor het onderste gedeelte een (op maat geknipt) bakpapier. Smeer de randen van het bakblik in met olijfolie en wrijf hier op bloem; Hierdoor zal de taart niet tegen de randen aan plakken tijdens het bakken.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zeef de bloem en bakpoeder in één schaal.
Verwarm licht de boter en voeg dit in de tweede schaal samen met de olijfolie en melk.
Klop de olijfolie mengsel en zet dit apart.
Voeg in de derde (grootste) kom; de suiker, eieren en zest van de sinaasappels/citroenen. Tip: Je kan dit gerecht met of zonder citrusvruchten maken. Ook kan je kiezen voor beide citrusvruchten of één van beide. Mix met een elektrische mixer tot een lucht & romig mengsel voor circa 5 minuten.
Voeg beetje bij beetje de droge mix toe van schaal één.
Voeg als laatste (beetje bij beetje) de olijfolie mix toe aan de cakemix.
Voeg de cake mix in het bakblik en klop voorzichtig het lucht uit de mix.
Bak de cake voor ongeveer 30 á 35 min.
Zodra de taart uit de oven komt, laat je hem een half uur afkoelen.
Verwijder (voorzichtig) het taartblik en draai de taart om. Hierdoor creëer je een platte bovenkant i.p.v. ''bolle/gepofte'' bovenkant. Het is maar net wat jij zelf mooi vindt!
Laat de taart geheel afkoelen voordat je de poedersuiker er over heen strooit. Anders zal de poedersuiker oplossen en krijg je een plakkerige taart i.p.v. snow dust.
Versier de taart met een takje verse rozemarijn. Enjoy!