Ga terug

Olijfolie sinaasappel cake

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 sinaasappels/citroenen
  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 7 theelepels roomboter
  • 180 milliliter olijfolie
  • 3 theelepels melk

Toppings

  • Poedersuiker
  • 1 takje verse rozemarijn

Instructies
 

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Weeg alle ingrediënten af en pak drie verschillende schalen, zorg dat de derde schaal het grootste is; hierin ga je de verschillende mixen samen voegen.
  • Bekleed een springvorm van 24 cm. Gebruik voor het onderste gedeelte een (op maat geknipt) bakpapier. Smeer de randen van het bakblik in met olijfolie en wrijf hier op bloem; Hierdoor zal de taart niet tegen de randen aan plakken tijdens het bakken.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zeef de bloem en bakpoeder in één schaal.
  • Verwarm licht de boter en voeg dit in de tweede schaal samen met de olijfolie en melk.
  • Klop de olijfolie mengsel en zet dit apart.
  • Voeg in de derde (grootste) kom; de suiker, eieren en zest van de sinaasappels/citroenen.
    Tip: Je kan dit gerecht met of zonder citrusvruchten maken. Ook kan je kiezen voor beide citrusvruchten of één van beide.
  • Mix met een elektrische mixer tot een lucht & romig mengsel voor circa 5 minuten.
  • Voeg beetje bij beetje de droge mix toe van schaal één.
  • Voeg als laatste (beetje bij beetje) de olijfolie mix toe aan de cakemix.
  • Voeg de cake mix in het bakblik en klop voorzichtig het lucht uit de mix.
  • Bak de cake voor ongeveer 30 á 35 min.
  • Zodra de taart uit de oven komt, laat je hem een half uur afkoelen.
  • Verwijder (voorzichtig) het taartblik en draai de taart om. Hierdoor creëer je een platte bovenkant i.p.v. ''bolle/gepofte'' bovenkant. Het is maar net wat jij zelf mooi vindt!
  • Laat de taart geheel afkoelen voordat je de poedersuiker er over heen strooit. Anders zal de poedersuiker oplossen en krijg je een plakkerige taart i.p.v. snow dust.
  • Versier de taart met een takje verse rozemarijn. Enjoy!