Ga terug

Yakisoba met udon noodles

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 300 gram udon noodles
  • 2 eetlepels (knoflook)olie
  • 125 gram taugé
  • 1 winterpeen
  • 1 knoflookteen
  • 100 gram shiitake of oesterzwammen
  • 3 bosuien
  • 1/4 witte kool
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1,5 eetlepels sojasaus
  • 1 1/2 eetlepel mirin
  • 1 theelepel ketchup
  • 2 theelepels Worcestershire saus

Toppings

  • Geroosterde sesamzaadjes in verschillende kleuren
  • Gebakken uitjes
  • Gari (sushi gember)

Instructies
 

  • Snij de groenten in chinoise en de knoflookteen fijn.
  • Kook de udon noodles volgens de instructies op de verpakking.
  • Zet een pan op het vuur en voeg hierbij de (knoflook)olie.
  • Wok de paprika, uien & winterpeen glazig.
  • Voeg hierbij de witte kool, shiitake en taugé.
  • Zet de pan wat lager en voeg de udon noodles toe.
  • Bak dit één minuut om en voeg hierbij de sauzen o.a.: mirin, sesamolie, sojasaus, worcestershire saus, ketchup & rijstazijn.
  • Wok de yakisoba voor ongeveer 1 á 2 min en proef of er eventueel nog peper & zout bij mag.
  • Schep de borden op en voeg als laatste de toppings toe naar smaak.