Ga terug

Gepekelde eidooiers

Voorbereidingstijd 7 dagen
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram zeezout
  • 6 eidooiers

Optioneel

  • 250 gram suiker

Instructies
 

  • Pak een grote, brandschone schaal en voeg hierin alle droge ingredienten. Meng dit goed door elkaar.
  • Haal één kopje uit de schaal en maak kleine kuiltjes voor de eidooiers in het zoutmengsel. Zorg dat de bodem bedekt blijft.
  • Leg voorizchtig de eierdooiers in de kuiltjes.
  • Bedek de eierdooiers met het overgebleven zoutmengsel en zorg dat deze niet meer te zien zijn.
  • Dek de schaal af met plastic folie, maar zorg dat er wat lucht bij kan komen.
  • Kijk tussen de beschrijving van dit recept welke keuze je wilt maken. Ga je voor een korte of lange methode?

Korte methode

  • Houd de eierdooiers voor ander half uur in het zoutmengsel en graaf deze voorzichtig op.

Lange methode

  • Houd de eierdooiers voor minimaal een week in het zoutmengsel en graaf deze voorzichtig op.
  • Borstel voorzichtig het overgebleven zout van de eierdooiers en spoel eventueel af onder de kraan.
  • Droog de eierdooiers op 65 graden celcius voor 2 uur in een (droog)oven of plaats de eierdooiers voor twee dagen op een rekje in de koelkast. Enjoy!