Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gepekelde eidooiers
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
7
dagen
d
Bereidingstijd
10
minuten
min
Ingrediënten
500
gram
zeezout
6
eidooiers
Optioneel
250
gram
suiker
Instructies
Pak een grote, brandschone schaal en voeg hierin alle droge ingredienten. Meng dit goed door elkaar.
Haal één kopje uit de schaal en maak kleine kuiltjes voor de eidooiers in het zoutmengsel. Zorg dat de bodem bedekt blijft.
Leg voorizchtig de eierdooiers in de kuiltjes.
Bedek de eierdooiers met het overgebleven zoutmengsel en zorg dat deze niet meer te zien zijn.
Dek de schaal af met plastic folie, maar zorg dat er wat lucht bij kan komen.
Kijk tussen de beschrijving van dit recept welke keuze je wilt maken. Ga je voor een korte of lange methode?
Korte methode
Houd de eierdooiers voor ander half uur in het zoutmengsel en graaf deze voorzichtig op.
Lange methode
Houd de eierdooiers voor minimaal een week in het zoutmengsel en graaf deze voorzichtig op.
Borstel voorzichtig het overgebleven zout van de eierdooiers en spoel eventueel af onder de kraan.
Droog de eierdooiers op 65 graden celcius voor 2 uur in een (droog)oven of plaats de eierdooiers voor twee dagen op een rekje in de koelkast. Enjoy!