Ga terug

KHB Pita met Muhammara, Granaatappel, geitenkaas & walnoot

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, lunch, Ontbijt, Side Dish, Voorgerecht

Equipment

  • Blender

Ingrediënten
  

Muhammara

  • 250 gram Peppadews (met/zonder kaasvulling)
  • 100 gram gebrande walnoten
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel granaatappel siroop of crema di balsamico
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper & zout

Toppings

  • 100 gram granaatappel pitjes
  • 50 gram rucola
  • 75 gram geitenkaas (met honing)
  • 2 eetlepels crema di balsamico of granaatappel siroop
  • 1 handje fijngehakte gebrande walnoten

Koolhydraat arme pita

  • 2 Koolhydraat arme Jospeh's pita brood óf (niet kha) normale pita broodjes Kijk in de webshop voor een link

Instructies
 

De muhammara

  • Brand de walnoten en pel de knoflook.
  • Voeg alle droge ingredienten in de blender.
  • Rol de limoen over je werkblad en snij deze doormidden. Voeg tijdens het blenden het sap van 1/2 limoen toe.
  • Voeg ook tijdens het blenden: olijfolie, fijngemalen komijn & chilivlokken toe.
  • Proef even en voeg naar smaak peper & zout toe.

Opdienen

  • Zet een droge pan op het vuur en brand de pita aan beiden kanten lichtbruin aan. Dit hapje kan je zowel koud als warm serveren.
  • Pak alle ingredienten erbij (ninclusief toppings) en begin met het opmaken van de borden.
  • Leg één pita broodje in het midden van een bord. Smeer hierover royaal de Muhammara.
  • Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over de twee borden.
  • Doe dit ook bij de fijngehakte walnoten, granaatappelpitjes & rucola.
  • Voeg als finishing touch een swirl granaatappelsiroop of crema di balsamico toe. Enjoy!