Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
KHB Pita met Muhammara, Granaatappel, geitenkaas & walnoot
Recept afdrukken
Bereidingstijd
15
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Borrelhapje, lunch, Ontbijt, Side Dish, Voorgerecht
Equipment
Blender
Ingrediënten
Muhammara
250
gram
Peppadews (met/zonder kaasvulling)
100
gram
gebrande walnoten
1/2
theelepel
chili vlokken
1
theelepel
gemalen komijn
2
teentjes
knoflook
Sap van
1
limoen
1
eetlepel
granaatappel siroop of crema di balsamico
2
eetlepels
olijfolie
peper & zout
Toppings
100
gram
granaatappel pitjes
50
gram
rucola
75
gram
geitenkaas (met honing)
2
eetlepels
crema di balsamico of granaatappel siroop
1
handje
fijngehakte gebrande walnoten
Koolhydraat arme pita
2
Koolhydraat arme Jospeh's pita brood óf (niet kha) normale pita broodjes
Kijk in de webshop voor een link
Instructies
De muhammara
Brand de walnoten en pel de knoflook.
Voeg alle droge ingredienten in de blender.
Rol de limoen over je werkblad en snij deze doormidden. Voeg tijdens het blenden het sap van 1/2 limoen toe.
Voeg ook tijdens het blenden: olijfolie, fijngemalen komijn & chilivlokken toe.
Proef even en voeg naar smaak peper & zout toe.
Opdienen
Zet een droge pan op het vuur en brand de pita aan beiden kanten lichtbruin aan. Dit hapje kan je zowel koud als warm serveren.
Pak alle ingredienten erbij (ninclusief toppings) en begin met het opmaken van de borden.
Leg één pita broodje in het midden van een bord. Smeer hierover royaal de Muhammara.
Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over de twee borden.
Doe dit ook bij de fijngehakte walnoten, granaatappelpitjes & rucola.
Voeg als finishing touch een swirl granaatappelsiroop of crema di balsamico toe. Enjoy!