Ga terug

Guilty pleasure Red Velvet wafels met vanille roomkaas

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Dessert, lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 5 á 6 eetlepels olijfolie (of andere olie)
  • 2 theelepels rode kleurstof
  • 3 eieren
  • 200 milliliter karnemelk (of melk met een paar druppels citroen)
  • 4 eetlepels vanille suiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout

Vanille roomkaas topping

  • 120 gram poedersuiker
  • 150 gram roomkaas
  • 1 zakje vanille suiker

Fruit

  • handjevol fruit naar smaak Kijk voor extra suggesties bij de koolhydraat beperkte wafels op dezelfde pagina.

Instructies
 

  • Verwarm je wafelijzer voor.
  • Voeg alle natte ingrediënten samen in een kom. Mix het met een garde.
  • Voeg alle droge ingrediënten in een kom (of op je werkplaats als een kommetje; gevormd als een ring) en voeg hierbij (voorzichtig) de natte ingrediënten mix.
  • Voeg een heel klein beetje olie aan het wafelijzer en sluit éénmaal het wafelijzer open & dicht.
  • Voeg ander halve jus lepel toe aan het wafelijzer.
  • Verwarm ondertussen de roomkaas ingrediënten op een middelmatig vuur en drizzel dit later over de wafels.
  • Laat het wafelijzer voor circa 1 á 2 min met rust, zodat de buitenkant van het deeg kan garen.
  • Zodra de wafel los komt van het wafelijzer, bak je de wafel nog voor ongeveer 30 seconden.
  • Voeg als laatste je vers gekozen fruit toe.