Ga terug

KHB Red Velvet wafels met vanille roomkaas

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Breakfast, Dessert, lunch, Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 60 gram eigen geraspte jonge kaas Vanwege dat dit recept koolhydraat beperkt is, kan je beter je eigen kaas raspen. Geraspte kaas uit de supermarkt bevat meer zetmeel.
  • 3 gram amandelmeel (Één eetlepel)
  • 60 gram geraspte mozzarella
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2/3 druppels kleurstof rood óf verse bietensap/poeder Indien je bietensap gebruikt, hou er rekening mee dat je deeg niet te nat word.
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 eetlepel Steviala sweet vanille drops of één vers vanillestokje

Vanille roomkaas topping

  • 150 gram roomkaas
  • 1 theelepel Steviala sweet vanille drops of één vers vanillestokje
  • 1 theelepel citroensap

Voorbeelden van fruit die je kan kiezen (per stuk) bij de wafels

  • 8 aardbeien
  • 2 trostjes rode bessen
  • Handjevol blauwe bessen
  • Handjevol frambozen
  • 100 gram blauwe bessen

Instructies
 

  • Verwarm het wafelijzer en gebruik een beetje olie of kokosolie om de bakplaten in te vetten.
  • Houdt een klein beetje geraspte jonge kaas apart. Meng in een kom één ei, de amandelmeel en (eigen) geraspte jonge kaas.
  • Strooi een klein beetje geraspte kaas over het wafelijzer en voeg daarna een jus lepel beslag toe.
  • Sluit de deksel van het wafelijzer en laat en wafelijzer voor 4 min met rust. De wafel is ongeveer in 6 á 8 minuten klaar! Bon appetit!
  • Verwarm ondertussen de ingrediënten van de roomkaas in een pannetje op middelmatig vuur.
  • Geef een swirrel over de wafels met de vanille roomkaas.
  • Kies een fruitsoort en voeg dit toe aan de wafels.