Gang Bijgerecht, Breakfast, Dessert, lunch, Nagerecht
Ingrediënten
60grameigen geraspte jonge kaasVanwege dat dit recept koolhydraat beperkt is, kan je beter je eigen kaas raspen. Geraspte kaas uit de supermarkt bevat meer zetmeel.
3gramamandelmeel(Één eetlepel)
60gramgeraspte mozzarella
1eetlepelcacaopoeder
2/3druppelskleurstof rood óf verse bietensap/poederIndien je bietensap gebruikt, hou er rekening mee dat je deeg niet te nat word.
1ei
snufjezout
1eetlepelSteviala sweet vanille drops of één vers vanillestokje
Vanille roomkaas topping
150gramroomkaas
1theelepelSteviala sweet vanille drops of één vers vanillestokje
1theelepelcitroensap
Voorbeelden van fruit die je kan kiezen (per stuk) bij de wafels
8aardbeien
2trostjesrode bessen
Handjevolblauwe bessen
Handjevolframbozen
100gramblauwe bessen
Instructies
Verwarm het wafelijzer en gebruik een beetje olie of kokosolie om de bakplaten in te vetten.
Houdt een klein beetje geraspte jonge kaas apart. Meng in een kom één ei, de amandelmeel en (eigen) geraspte jonge kaas.
Strooi een klein beetje geraspte kaas over het wafelijzer en voeg daarna een jus lepel beslag toe.
Sluit de deksel van het wafelijzer en laat en wafelijzer voor 4 min met rust. De wafel is ongeveer in 6 á 8 minuten klaar! Bon appetit!
Verwarm ondertussen de ingrediënten van de roomkaas in een pannetje op middelmatig vuur.
Geef een swirrel over de wafels met de vanille roomkaas.
Kies een fruitsoort en voeg dit toe aan de wafels.