Ga terug

Guacamole

Ingrediƫnten
  

  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1/3 rode ui
  • 1 spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • zout & peper

Instructies
 

  • Rol de limoen over een oppervlakte, zodat de sappen goed vrij komen.
  • Verwijder de pit in de avocado's en lepel de avocado's uit.
  • Pak een schaal en voeg hierin de avocado's. Prak de avocado's fijn.
  • Snij de limoen doormidden en pers de limoen uit boven de avocado's. Deze stap is zeer belangrijk, vanwege oxidatie (De chemische reactie; zodra de avocado wordt blootgesteld aan lucht.) verkleuren de avocado's en smaakt deze niet meer zoals het hoort. Door citroensap per direct toe te voegen aan de avocado's, voorkom je dit proces.
  • Verwijder de zaadlijsten in de spaanse peper. Begin met het snijden van de knoflookteentjes, rode ui & de spaanse peper in zeer kleine brunoise. De tomaat mag iets grover (brunoise).
  • Voeg alle ingrediĆ«nten samen in een vijzel en begin met vijzelen tot je de structuur goed vindt.