Ga terug

Champignonbouillon ⭒ zeewier ⭒ tempeh ⭒ kimchi ⭒ oesterzwammen ⭒ soyasaus

Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram nori zeewier vlokken
  • 250 gram tempeh
  • 160 gram kimchi Mijn voorkeur gaat naar eigengemaakte kimchi, maar dit heeft tijd nodig. Dit proces heet wecken, waar ik nog een blog over ga schrijven. Bij de aflevering hebben wij eigengemaakte kimchi gebruikt.
  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 blokjes paddenstoelen bouillon Hierbij gaat ook mijn voorkeur naar eigengemaakte bouillon. Gebruik paddenstoelen en champignons die je niet meer gaat gebruiken; voeg boter, water, wijn en kruiden (Bijv. tijm & rozemarijn) toe. Zeef het geheel door een schone handdoek. Ik denk dat dit proces hooguit een uur duurt.
  • 4 eetlepels soyasaus
  • 10 gram boter
  • 50 milliliter olie

Instructies
 

  • Het allerbelangrijkste van dit recept is de bouillon. Het doel van dit gerecht is dat het de smaakpuppillen van een echte vleeseter weten te starten. Het gerecht draait om de basis.
  • Snij de tempeh in bâtonnets en zet dit aan de kant.
  • Begin met de bouillon. Zet een hoge pan op het vuur en verhit hierin 400 ml wijn en laat het geheel koken.
  • Voeg 1,5 liter water met de bouillon blokjes toe aan de wijn en laat het geheel zachtjes doorkoken. Voeg eventueel extra kruiden toe zoals takken rozemarijn en tijm voor een nog diepere smaak. Haal de takjes gemakkelijk uit de soep zodra hij klaar is. Bij het gebruik van gedroogde kruiden zou ik persoonlijk de soep even door een schone doek zeven.
  • Zet ondertussen een pan met middelmatig vuur op en voeg hierin de boter. Laat de boter zacht worden.
  • Voeg hierbij de oesterzwammen en bak het met peper, zout en knoflook voor ongeveer 5 minuten.
  • Haal de oesterzwammen uit de pan en plaats dit aan de kant.
  • Voeg in de zelfde pan 2 eetlepels olie toe bak hier in de tempeh goudbruin.
  • Begin met het opdekken van 4 kommen. Voeg hier in de zeewier, gebakken tempeh, kimchi & oesterzwammen. Voeg als laatste de bouillon toe en geniet van jouw eigengemaakte 'Gefileerd' soepje!