Romige Toscaanse garnalen

Koolhydraat arme romige Toscaanse garnalen

''Eet het met koolhydraat arm brood, bloemkool rijst of gebruik het als tapas bij een gezellige avond.''

Wat een top recept is dit! Ik heb dit recept uit het boek ‘Lisa kookt koolhydraatarm’. Het is een snel recept wat er enorm luxe uitziet, maar ook zo smaakt. Binnen no time staan je warme sissende garnaaltjes op tafel. Eet het met koolhydraat arm brood, bloemkool rijst of gebruik het als tapas bij een gezellige avond. Zelf maak ik dit recept vaak dubbel, omdat het zo makkelijk in gebruik is voor verschillende etentjes. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere lunch of eet het gerecht koud wanneer het jou uitkomt. Voor de liefhebbers onder ons; zou ik zelf nog wat partjes citroen erbij leggen, om nรฉt dat extra zuurtje te creรซren. Heb je verse kruiden in je tuin staan of nog over in je koelkast van een ander gerecht? Denk hierbij aan: tijm, basilicum, rozemarijn, oregano en/of peterselie. Voeg dit toe als extra touch voor je gerecht om je smaakpupillen op hol te brengen.

''Lisa heeft voor elk koolhydraat verrijkend gerecht een eenvoudige oplossing.''

Zoals ik reeds al vertelde, heb ik dit lekkere receptje uit het fantastische boek ‘Lisa kookt koolhydraatarm’.ย  Ik schrijf niet zomaar over boeken. Ik vind het belangrijk dat een kookboek echt een kookbijbel is van de auteur zelf. Dat je zodra je het boek leest, weet hoeveel onderzoek iemand heeft gedaan om enorm veel handvaten kort en krachtig te verwoorden. Het boek geeft je een boost om snel in de koelkast te willen kijken welk recept je kan maken met de spullen in huis. Lisa heeft namelijk voor letterlijk elk koolhydraat verrijkend gerecht een oplossing.

IMG_20200902_170740_mh1599061266598

Gebruik de code TGTBF10 voor 10% korting op jouw boek!

Wil jij dit 'Lisa kookt koolhydraatarm' winnen?

Ik heb een blog bericht geschreven over ‘Lisa kookt koolhydraatarm’ (klik op de button onder aan de tekst) waarom ik denk dat het boek een toevoeging is in elke koolhydraat arm/beperkte keuken. Wil jij ‘Lisa kookt koolhydraatarm’ winnen? Like TOGOODTOBEFOOD en Koken met Lisa op Facebook en klik voor extra winkansen op de onderstaande button.ย 

Romige Toscaanse garnalen

Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediรซnten
  

  • 300 gram Biologische garnalen
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 milliliter room
  • 100 gram tomaat
  • Zout & peper

Instructies
 

  • Pers de knoflook en snijd de ui fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de knoflook en ui.
  • Voeg de garnalen en Italiaanse kruiden toe en bak ze een paar minuten mee tot ze roze zijn. Snijd ondertussen de tomaat zo fijn mogelijk.
  • Haal de garnalen even uit de pan en zet apart.
  • Giet nu de room in de pan, voeg de fijngesneden tomaat toe. Voeg naar smaak peper & zout toe. Laat de saus een beetje inkoken.
  • Voeg vervolgens de spinazie en Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door elkaar. Wanneer de spinazie aan het slinken is kun je de garnalen weer toevoegen.

Vergeet niet je creatie of variatie te delen op social media met de hashtag #togoodtobefood voor een repost!

Webshop

Gebruikte artikelen voor dit recept

word lid van onze facebook groep

Bij de Facebook community vindt je alles zonder poespas. We zijn er gezamenlijk met รฉรฉn doel. Bij de community vindt je onder andere voedingslijsten, makkelijke & snelle informatie, steun (Geen elke vraag is tรฉ gek) en recepten van andere leden. Dit is allemaal gratis inzichtelijk. Dit komt omdat we samen de groep draaiende houden en elkaar inspireren met onze doelen, inzichten en recepten. Ook houden we enorm veel winacties binnen de groep. Like de pagina van TOGOODTOBEFOOD op Facebook en Instagram om altijd op de hoogte te zijn van alle winacties en om deze website en groep draaiende te houden. Boven aan de pagina van deze website vindt je de recepten, bereken jouw waardes en hoe begin je met een koolhydraat arm dieet? Succes!